U centru Sarajeva, na Baščaršiji, sinoć se ponovo desila pucnjava u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede. Ovu pucnjavu „predvidio“ je premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk prije dva dana. Kako je znao, zapitat će znatiželjni čitatelji?

Naime, dok bh. prijestolnica sve više liči na divlji zapad i zabrinutost građana raste iz dana u dan, premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk ustvrdio je, gostujući na N1, prije dva dana kako nadležni organi imaju kontrolu nad situacijom u Kantonu Sarajevo.

Komentirajući nedavno ubistvo u Vilsonovom šetalištu, Uk je poručio kako se "nažalost takve stvari dešavaju".

- I dešavat će se u narednom periodu. Mene zabrinjava da je to bilo usred bijela dana na prometnoj šetnici. Policija je adekvatno reagovala, napadač se predao. Obračuni bande teško se mogu prevenirati - kazao je premijer.

Smatra kako policija "jako dobro" radi svoj posao, i ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica „radi dobro posao“.

Zapravo, suština je da dobro rade samo kriminalne bande, što se za ministra katicu i premijera Uka ne može reći, osim u slučaju da su i sami dio tog miljea, što ne bi ni bilo čudno s obzirom da je stranka narod i pravda iz koje dolazi ministar Katica povezana sa ozloglašenim narko kartelom iz Dubaija.

Nihad Uk naravno nije znao da će se desiti pucnjava zato što je bacao grah, gledao u kašike ili fildžane, niti zato što je ekstremno sposoban predviđati buduće događaje, nego jednostavno zato što vlast u Kantonu Sarajevo ništa ne čini da zaustavi divljanje kriminalaca po Sarajevu, jer kriminalci su ih i doveli na vlast, što „lider procesa“ i jedna od ključnih figura Trojke Elmedin Konaković odlično zna, a znaju i istražilji koji su došli do poruka iz aplikacije Sky.