Banjalučki SDP se pohvalio novom članicom koja je tugovala zbog presude Radovanu Karadžiću, sanja jedinstvo Rs-a i Srbije i protivi se Rezoluciji o genocidu u Srebrenici

SDP se pohvalio novim kadrovskim pojačanjem, odnosno novom energijom. Radi se o Tatjani Milutinović iz Banje Luke, donedavnom kadru stranke DEMOS.

"Danas u kancelariji GO SDP Banja Luka na naše veliko zadovoljstvo pristupila nam je Tatjana Milutinović. Tatjana Milutinović je diplomirani pravnik zaposlena kao načelnik službe za pravne, kadrovske i opšte poslove JZU Zavod za medicinu rada i sporta Republike Srpske. Jedna je od članica osnivačke skupštine Demokratskog saveza -DEMOS kao član Predsjedništva i Glavnog odbora, i prva izabrana predsjednica Aktiva žena Demokratskog saveza grada Banja Luka. Tatjani sam poželio dobrodošlicu i ukazao da SDP Banja Luka okuplja istaknuta imena u politici i struci", napisao je na svom Facebook profilu Saša Grbić, predsjednik gradskog odbora SDP-a Banje Luke i predsjednik Kluba poslanika SDP-a u NSRS.

Javna tajna u Banja Luci je da je sa Tatjanom Milutinović skoro čitav gradski odbor DEMOS-a prešao u SDP.

To nije prvi slučaj da istaknuti pojedinci, funkcioneri i članovi stranaka iz Rs sa srpskim prefiksom, prelaze u redove SDP-a, koji kasnije zauzimaju bošnjačke pozicije na različitim nivoima vlasti i nastavljaju borbu za srpske interese kroz "gražansku stranku".

Ranije je dio članova gradskog odbora SDS-a, na čelu sa Borisom Šukalom, prešao u banjalučki SDP, a jedan dio njih se već nalazi na listi SDP-a za predstojeće lokalne izbore.

Očito je mnogim Srbima uspješan politički put Vojina Mijatovića postao inspiracija uhljebljivanje. Nažalost, Mijatović je izgleda uspio šarmirati i strance te je stekao i podršku pojedinih ambasada da uđe u trku za predsjednika SDP-a.