Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije BiH iz reda srpskog naroda i viskopozicionirani član SDP-a BiH danas je na društvenim mrežama potegnuo u bogati repertuar velikosrpskih narativa o tome kako SDA navodno sanja nekakvu “Islamsku republiku”, a to je garnirao uvriježenom mantrom raznih FGR kolabracionista koji SDA optužuju da su nešto “spremni prodati”, iako je upravo njegova stranka u koaliciji sa NiP-om i Našom strankom isporučila 100% Bosne i Hercegovine srpsko-hrvatskom interesu uz pomoć nametanja vlasti od strane dijela međunarodne zajednice. No, iz SDA mu je odgovorio državni zastupnik i potpredsjednik SDA Edin Ramić.

“Ima li neko da objasni patriotizam SDA? Spremni su odreći se 78% teritorije države BiH, da bi imali Islamsku republiku na 22% teritorije BiH! Koji to mozak vodi?”, napisao je Stojanović.

Vrlo brzo stigao je odgovor Edina Ramića.

“Koliko moraš biti umno i politički ograničen, toliko moraš biti pokvaren da bi ovo izjavio moj Deda mraze Igore. Pa da smo se tako odricali teritorije po vašem receptu, od prihvatanja asimetričnih rješenja u ustavima entiteta do Zakona o prebivalištu, danas ne bi imali nikoga u RS ko se naziva ‘probosanskim’ šta god to značilo. A možda bi tebi to i odgovaralo, jer previše je Srba u SDP pa postaje problematično. Pogotovo su navalili u RS ulazit u SDP. Naravno, nakon zajedničkog nastupa sa SDA i mogućnosti da se na taj način osvoji po neki mandate”, odgovorio mu je državni zastupnik Edin Ramić, a zatim nastavio:

“Za ovog čovjeka koji predstavlja srpski narod u FBiH nije glasao niko iz kluba Srba ko slavi porodičnu krsnu slavu. Nama je to Bošnjacima vjerujem većini u redu, a smeta nam kad nama nametnu predstavnike. Nije dovoljno sto ne predstavlja Srbe, nego je NIPov čovjek u SDP koji u konačnici radi šta mu HDZ kaže, dovoljno je to frustracija koje bi da liječi prozivajući SDA. Baš pokvareno.”