Da biste pojeli najbolju pizzu na svijetu, morate otputovati u New York i rezervisati mjesto u Una Pizza Napoletana, picajola Anthonyja Mangierija. Odlučila je to u utorak navečer talijanska referenca za ove restorane, 50 Top Pizza. Na listi najboljih je najviše talijanskioh restorana a među sto najboljih ugurala su se dva restorana iz bivše Jugoslavije, jedan u Zagrenu i drugi u Skoplju.

Što se tiče pobjedničke picerije, Una Pizza Napoletana, u pojašnjenju se ističe da "u zemlji koja je navikla sve staviti na pizzu, Anthony nudi samo najčišću tradiciju u nadjevima, sa sastojcima izvanrednog kvaliteta". Kada je tijesto u pitanju iz restorana na istočnoj strani New Yorka, 50 Top Pizza kaže da je "dobro, ukusno i ima aromu i okus pizze".

Svečana dodjela nagrada održana je u utorak navečer u Teatru Mercadante u Napulju i predstavlja vrhunac aktivnosti koje vodič za najbolje picerije obavlja tokom cijele godine. O najboljim picerijama svijeta tokom godine odlučuje gotovo 1000 inspektora iz cijelog svijeta.

Ukoliko vas zanima gdje možete pojesti najbolju picu, OVO je zvanični popis 100 najboljih picerija na svijetu.