Kamala Harris odlučila se za veoma klasičan outfit za predsedničku debatu na televiziji sa Donaldom Trampom, organizovanu u utorak, 10. septembra. Nosila crno Dior odijelo i bluzu sa bijelom mašnom, kao i broš koji predstavlja američku zastavu. Ali postoji jedan detalj koji je posebno privukao pažnju korisnika interneta. Potpredsjednica SAD-a je nosila naušnice s potpisom Tiffany & Co, od 18-karatnog zlata, ukrašene biserima Južnog mora. Upravos u dragulji doveli do lude teorije, izvijestila je stranica Six.

Neki pristalice Donalda Trampa tvrde da su kreacije Tiffany & Co u stvarnosti bile slušalice, u koje je neko šaputao odgovore demokratskoj kandidatkinji. "Čini se da je Kamalu Harris neko pomagao preko slušalica ugrađenih u njene minđuše tokom predsjedničke debate protiv predsjednika Trumpa na ABC-u", napisao je @The_Trump_Train na Twitteru. Post koji naglašava sličnost između nakita i slušalica Nova H1, "bežičnih uređaja integrisanih u par bisernih minđuša", prodat je prošle godine na Kickstarteru.

Publikacija je od tada prikupila 10.000 lajkova i 580.000 pregleda. “Ove naušnice imaju mogućnost prijenosa zvuka i djeluju kao diskretne slušalice”, dodao je drugi korisnik. Teorija je demantovana bilješkom na Twitteru, u kojoj se tvrdi da je Kamala Harris već nosila ove dragulje u nekoliko navrata. "Ove minđuše imaju tanku bazu, dok su slušalice postavljene na debelu bazu", dodaju korisnici. Kamala Harris je, zapravo, nosila ove minđuše u više navrata, posebno tokom juna, na proslavama koje obilježavaju ukidanje ropstva u Sjedinjenim Državama“, tvrde korisnici ove društvene mreže.