Bayern München prošlog je petka službeno objavio otkaz Julianu Nagelsmannu, 631 dan nakon što je mladi trener, star samo 35 godina, preuzeo kormilo bavarskog velikana. Njegova zamjena na klupi Allianz Arene je Thomas Tuchel, koji je bio bez posla jer je početkom sezone dobio otkaz u Chelseaju.

Čini se da je jedan od glavnih razloga za otkaz bio gubitak prvog mjesta nekoliko dana prije susreta s Dortmundom, vodećim u Bundesligi sa kojim igtraju u narednom kolu ali i zato što neki „teškaši“ u svlačionici nisu bili u skladnim odnosima sa trenerom. Jedan od takvih je bio Gnabry, koji je otvorio vrata mogućeg odlaska iz kluba. Ali ključni razlog gubitka povjerenja bila je jedna žena.

Veza Juliana Nagelsmanna s novinarkom Lenom Wurzenberger uzrokovala je gubitak povjerenja u svlačionici Bayern Münchena, potvrdila je legenda kluba Markus Babbel. Njegova smjena iznenadila je širu javnost jer je ove sezone izgubio samo tri prvenstvene utakmice i stigao do četvrtfinala Lige prvaka. Ali čini se da su problemi izvan terena ključni. Wurzenberger, koja radi za njemačku sportsku novinsku kuću Bild, počela je izlaziti s Nagelsmannom prošle godine nakon što se on razveo od svoje supruge Verene, s kojom je bio u braku 15 godina.

I premda ju je taj medij odmah sklonio sa praćenja dešavanja u bayernu, postala je "veliki problem" za ekipu. “Julian Nagelsmann voli novinarku Bilda”, objavili su tada u tom listu. “Trener Bayerna Julian Nagelsmann ima novu djevojku. Riječ je o Leni Wurzenberger (30), koja je za BILD već izvještavala o FC Bayernu i bila s njim na odmoru na Ibizi. BILD je saznao za novu vezu i odmah je oslobodio Lenu Wurzenberger od poslova izvještavanja o Bayernu“, dodali su.

Babbel, koji je također igrao i za Liverpool tokom svoje igračke karijere, kazao je: "Znam da je njegov odnos s novinarkom Bilda bio veliki problem u svlačionici. Došlo je do gubitka povjerenja jer neki igrači više nisu mogli kazati šta misle bojeći se da će sve završiti u novinama”.

Nagelsmann i Wurzenberger prvi su put fotografirani zajedno na odmoru na jahti na Ibizi prošlog ljeta i od tada su objavili svoju vezu. Ove je sezone ona u nekoliko navrata bila na tribinama Allianz Arene.

Nakon Nagelsmannova odlaska iz kluba, Deutsche Presse-Agentur izvijestila je da će Wurzenberger napustiti Bild krajem ovog mjeseca.