Sejo Pitić, interpretator narodne pjesme i sevdalinke, preminuo je u 77. godini života. Ovu informaciju objavila je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici Art kuća sevdaha.

Bio je jedan je od najboljih izvođača sevdalinki, koji se 80-ih godina prošlog stoljeća, proslavio pjesmom Mijata Božovića "Plava žena, topla zima".

Pjesmu su odbijali da snime mnogi popularni pjevači, ali na nagovor autora pjesme, Sejo Pitić je snima i pojavljuje se na Festivalu Ilidža 1980. godine i osvaja srca publike. Pjesma osvaja deveto mjesto, ali singl ploča sa navedenom pjesmom, prodaje se u milionskom tiražu i Sejo izbija u sam vrh popularnih pjevača. Ujedno, pjesma postaje lična karta pjevača i traje sve do današnjih dana.

Do popularnosti nije stigao preko noći, već prateći popularne i kvalitetne pjevače onog vremena i učeći od njih: Nade Mamule, Bebe Selimović, Zehre Deović, Zaima Imamovića...

Volio je boemski život, uz pjesmu i lijepo društvo. Ženio se tri puta, a s ponosom je uvijek isticao da je s Baščaršije.