Životi Johna Lennona, Paula McCartneya, Georgea Harrisona i Ringa Stara ukrstit će se u ambicioznom projektu, stoji u priopćenju Sony studija. U njemu Sam Mendes, Oscarom nagrađen reditelj filma "American Beauty" i najnovijih naslova sage o Jamesu Bondu, kaže da je "počašćen što mogu ispričati priču o najboljem rock bendu svih vremena“.

Za sada su detalji o produkciji nepoznati, no jedino je sigurno da se četiri filma očekuju tokom 2027. godine.

Iako nije prvi put da veličanstvena četvorka iz Liverpoola uskače na veliko platno, ne zaboravimo da su i sami glumili u nezaboravnim naslovima kao što su "A Hard Day's Night", "Help!", "Magical Mystery Tour" , "Yellow Submarine" i «Let it Be», do danas preživjeli članovi benda i njihovi nasljednici nisu dali saglasnost ni za jedan biografski film.

U prošlosti je bilo biografskih filmova, iako neujednačene kvalitete, ali ne autoriziranih, poput "Backbeat" o nastanku benda ili "Nowhere Boy", svojevrsni pregled početaka Lennonove karijere. Muzika Beatlesa puštana je u filmovima poput "Across the Universe" Julie Taymor i, nedavno, u "Yesterday" Dannyja Boylea, koji nije dobro prošao na blagajnama, unatoč pjesmama koje su imali na svom soundtracku.

S druge strane, ne možemo zaboraviti da su John Lennon ili Ringo Star glumili u naslovima poput kao "How I Won the War" Richarda Lestera ili "Caveman" Carla Gottlieba.

Nedavni uspjesi produkcija oko ličnosti poput Elvisa, Eltona Johna, Freddieja Mercuryja, Johnnyja Casha ili Edith Piaf pokazuju da muzički biografski film nije samo uspješan na kino blagajnama, već ponekad čak uspijeva osvojiti Oscara. Tome se pridodaje dokumentarna serija "Get Back" Petera Jacksona o stvaranju i snimanju "Let it be", posljednjeg albuma na kojem je bend radio, a koji je naišao na odobravanje javnosti i kritike.

Imena glumaca koji će glumiti Johna, Paula, Georgea i Ringa nisu poznata.