Prosto je nevjerovatno, da se treći dan nakon skrnavljenja državne zastave i rušenja jarbola na jednom od vrhova Jahorine, tačnije na Košuti nije se oglasio MUP-a Kantona Sarajevo, lokacija zastave je isključivo u nadležnosti Kantona Sarajevo.

Mediji i portali pišu o ovom događaju bukvalno svaki sahat vremena ali u MUP-a Kantona Sarajevo ne vide, ne čuju ili ne žele da čuju.

Kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo pozivam ministra Katicu da odmah pošalje kantonalnu policiju na lice mjesta da izvrše uviđaj, provedu ostale policijske procedure i operativne radnje, obavijeste javnost te podnesu krivične prijave po službenoj dužnosti!

Nalogodavce ne trebaju mnogo tražit, ponudili su se sami i hvalili u medijama.

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo javno cu vas pitat sve sto je vezano za ovaj događaj, svemu što ste morali uraditi a niste. Jer to Vam je dužnost i obaveza!

Sramotno ćutanje odjela za medije MUP-a KS izazvalo je zabrinutost građana koji imaju pravo što Vas ministre pitaju, jeli to čekate da prerežu jarbole sa državnim zastavama ispred MUP-a ili Predsjedništva BiH pa da reagujete na bilo koji način.

Pitam nalogodavce ovog mizernog čina kojim se javno hvale u medijima i drustvenim mrežama.

Radi se o lokalnim kabadahijama Eleku i Ćosiću. Pitam ih javno kad ne mogu gledat zastavu svoje države te režu jarbole, zašto onda i javno ne unište svoja lična dokumenta, pocijepaju lične karte, vozačke dozvole, pasoše i saobracajne dozvole jer na ovim svim dokumentima je zastava BiH.

Nećete vi to uraditi jer znate da ste bez ove zastave niko i ništa, na svakom drugom mjestu samo obični stranci.

Upamtite! Bez ove zastave koju rušite ako se ona na bilo koji način ukine i prestane da važi više ne bi bili samo obični stranci nego "migranti."