Kompanija namjenske industrije Igman d.d. Konjic danas je na sajmu vojne industrije "World Defense Show 2024" koji se održava u Saudijskoj Arabiji svečano potpisala dva nova ugovora u vrijednosti od 80 miliona KM.

"World Defense Show" sajam vojne industrije koji se od 04. do 08. februara održava u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu, okupio je i ove godine više od 750 izlagača iz više od 45 zemalja, a među zvaničnicima koji su prisustvovali prestižnom događaju za umrežavanje, partnerstvo i razmjenu znanja u domenu odbrambene industrije bili su i predstavnici Bosne i Hercegovine i kompanije Igman d.d. Konjic.

Priliku za susret s poslovnim partnerima, delegacija Igmana, predvođena direktorom Đahidom Muratbegovićem i izvršnim direktorom Arminom Sarajlićem, u pratnji ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Razima Čolića, iskoristila je za potpisivanje značajnih ugovora s Nacionalnom gardom i Ministarstvom odbrane KSA.

- Kraljevina Saudijska Arabija jedan je od ključnih pokretača globalne vojne indutrije. Pokazuju to i podaci o konstantnom ulaganju u jačanje svojih odbrambenih kapaciteta, stoga raduje činjenica da svoje oružane snage snabdijevaju našim proizvodima. Dokaz je to našeg kvaliteta i spremnosti da odgovorimo jednom zahtjevnom tržištu, te posebno raduje kontinuirana saradnja s odbrambenim institucijama Kraljevne Saudijske Arabije započeta prije nešto više od decenije - kazao je direktor Igmana Đahid Muratbegović, saopćeno je iz kompanije Igman.