Barbie može biti premijera godine u svijetu, ali u ovom trenutku nema šasne da stigne u ruska kina. Već godinu i pol dana holivudske kompanije nisu na ruskom tržištu, a većine novih filmova nema u kinima u zemlji. Neka su kina počela prikazivati piratske verzije bez dopuštenja nositelja autorskih prava, iskorištavajući činjenicu da se filmovi na ruskom puštaju u drugim zemljama poput Kazahstana i Gruzije. Ali, kada je Barbie u pitanju, nema čak ni piratskih kopija.

Zastupnik Državne dume (donji dom parlamenta) Vitaly Milonov proglasio je "toksičnost" Barbie. Prema njegovom mišljenju, ruska kultura je bogata likovima vrijednim daljnje pažnje a Barbie nije među njima.

Barbie je dugo bila jedna od opsesija Milonova, poznatog po svojim ultrakonzervativnim križarskim stavovima. Zastupnik vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, stekao je reputaciju moralnog jastreba zbog svoje retorike protiv homoseksualaca. Njegov historijski doprinos ruskom zakonodavstvu je zakon koji zabranjuje "gay propagandu" u Rusiji, učinkovito stavljajući veto na svaki sadržaj o ovoj grupi. Dok je bio političar u Sankt Peterburgu, bio je poznat po organiziranju racija na noćne klubove.

Njegova je bila ideja zabrane prikazivanja „Ljepotice i zvijeri“ jer se u njoj pojavljuje gay lik koji je prekršio ruski zakon protiv propagiranja homoseksualizma. U konačnici je dječji film dobio ocjenu 16+.

Milonov, koji se često pojavljuje odjeven u majici "Pravoslavlje ili smrt!", smatra da Barbie nema šta tražiti u Rusiji. Ona je "prilično posebna američka pin-up djevojka, pomalo luckasta po ruskoj tradiciji, a ne poput dječaka i djevojčica koji se u našoj zemlji smatraju dobrima", pojasnio je.

Milonov je htio zabraniti Barbie lutke dizajnirane s uključivanjem spolova, bez muških ili ženskih obilježja. Godine 2019. nazvao ih je "nenormalnim lutkama". Također je upozorio da bi svi koji prodaju ove lutke u Rusiji trebali biti uhapšeni zbog djela izopačenosti prema djeci. Oni koji prijave vlastima gdje su lutke prodane dobit će "plaketu", kazao je Milonov, iako nijedna lutka nije prodavana u Rusiji. Sada mu je žao "što roditelji misle da je Barbie nešto zdravo za njihovu djecu", rekao je parlamentarac u intervjuu za publikaciju Podmoskovye Segodnya