Jedna od najvećih zvijezda današnjeg fudbala našla se pod sumnjom za silovanje. Nekoliko švedskih medija objavilo je u posljednjih nekoliko sati da je policija u Stockholmu pokrenula istragu nakon prijave žene o navodnom silovanju koje se navodno dogodilo u hotelu u kojem su Kylian Mbappe i njegovi prijatelji boravili dva dana prošle sedmice.

Reakcija igrača Reala na ovu informaciju bila je žestoka. Kapiten francuske reprezentacije objavio je kratku i jasnu poruku na svom službenom računu na društvenoj mreži X (bivši Twitter).

Ispod naslova napisanog velikim slovima, “LAŽNE VIJESTI”, piše: “(Lažne vijesti) postaju previše predvidljive uoči ročišta, kao slučajno.” Mbappé misli na saslušanje zakazano za utorak pred Odborom za žalbe Francuske profesionalne fudbalske lige, koji treba riješiti spor između Paris Saint Germaina (PSG) i Mbappéa. Igrač od bivšeg kluba potražuje 55 miliona eura za plaće i određene bonuse.

Mbappéova insinuacija je ozbiljna. Ozbiljan koliko i bit stvari i nekoliko detalja koji su dosad objavljeni u Švedskoj. Tako se, prema pisanju lokalnih medija u Stockholmu, navodno silovanje dogodilo u hotelu u kojem su prošle sedmice odsjeli Kylian i neki njegovi prijatelji, među kojima je bio i odbrambeni igrač Nordi Mukiele (posuđen iz PSG-a u Leverkusen). Trenutno nema dokaza koji povezuju napadača Real Madrida i njegove prijatelje s tužbom koju je prošle subote podigla mlada žena.

Prema dnevniku 'Aftonbladet', policija je u ponedjeljak otišla u hotel kako bi istražila šta se dogodilo. Tužitelj koji je vodio istragu za sada nije želio ništa više komentirati.

PSG je putem lista 'L'Equipe' odgovorio na igračeve optužbe. "Iskreno, to je sramota. PSG je kriv za sve s njim. Nije zabio gol (osim jedanaesteraca) s Madridom? PSG je kriv. Je li propustio utakmice s francuskom reprezentacijom iako kaže da jeste, ali nije ozlijeđen? PSG sada izmišlja priče u Švedskoj.“

Kako prenosi Aftonbladet, Mbappé je večerao s grupom prijatelja u glavnom gradu Švedske, a nakon večere u restoranu Chez Jolie otišli su u klub 'V'. Navodno silovanje dogodilo se u četvrtak navečer "u centru Stockholma", navodi se u tužbi za koju Aftonbladet tvrdi da je imao uvid. "Policija je saznala za prijavu u subotu nakon što je žena zbrinuta", dodaje list. "U toku je istraga o zločinu koji je prijavljen 10. oktobra u centru Stockholma", rekao je za AFP tužitelj nadležan za slučaj, ne navodeći više detalja.