Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra na Bilinom polju protiv Njemačke, a prije polaska za Zenicu pojedini bh. fudbaleri su klanjali džumu u jednoj džamiji na Ilidži čime su iznenadili i oduševili prisutne u istoj, piše SportSport.ba.

Izabranici Sergeja Barbareza okupili su se na Ilidži u ponedjeljak i odradili su nekoliko treninga pred večerašnji susret protiv favorizovanih Nijemaca.

Pojedini reprezentativci su odlučili da prije polaska za Zenicu klanjaju džumu u obližnjoj džamiji na Ilidži, a prisutni nisu krili oduševljenje kada su ih vidjeli.

Nakon što je džuma završena mnogi od njih su iskoristili priliku da se fotografišu s bh. fudbalerima i požele im sreću u večerašnjem okršaju protiv Njemačke.

Iako nisu imali mnogo vremena Ermedin Demirović i ekipa su ispoštovali fanove za fotografisanje što je svakako potez za pohvalu.

Između ostalih na džumi pored Demirovića bili su još Jusuf Gazbegović, Haris Tabaković, Nihad Mujakić, Haris Hajradinović, Dženis Burnić, Sead Kolašinac, Enver Kulašin, Nail Omerović, Benjamin Tahirović, Osman Hadžikić...

Oni su se potrudili da što više ispoštuju fanove koji su željeli fotografiju, te su se zadržali duže od predviđenog kako bi i popričali s njima.

Inače, večerašnja utakmica između Bosne i Hercegovine i Njemačke igra se s početkom u 20:45 sati.

Bh. reprezentacija će nakon utakmice nazad na Ilidžu gdje će biti još nekoliko dana jer nas i u ponedjeljak čeka u Zenici okršaj s Mađarskom u meču četvrtog kola Lige nacija.