Faruk Kapidžić, bivši ministar prostornog uređenja, građenja i okoliša Kantona Sarajevo, na Facebooku napisao je kako je "jedini način da ‘Trojka’ pobjedi sa svojim zajedničkim kandidatom za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na predstojećim izborima da se dogovore da njihov zajednički kandidat bude gosp. Bakir Izetbegović".

"Obzirom da je njihova glavna krilatica za nastupanje na izborima uvijek ista, odnosno da je gosp. Bakir Izetbegović izdajnik jedine države koju imamo, te da su svi koji ga podržavaju takođe izdajnici te iste države, a samim tim i stranka SDA kao i svi poginuli, a i preživjeli borci i civili koji su se zajedno sa njim izborili za istu, onda znamo da nemaju, niti će imati pobjedničkog kandidata, jer njihov kandidat ne smije biti izdajica. Dok god budu izjednačavali SDA i gosp. Izetbegovića sa politikama rušitelja ove države i izdajnicima iste, gubit će izbore, a dobivati će neprijatelje među patriotima ove zemlje. A takvih je mnogo...", napisao je Kapidžić.

Haris Zahiragic, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, prokomentirao je to na Kapidžićevom Facebook zidu napisavši da je jedino veće od zlonamjernosti koju su pokazali gosti na Face TV količina njihovog neznanja, koju uvijek demonstriraju kada govore o ozbiljnim državnim temama.

"Znam, mnogi će reći: 'šta očekivati od kantonalnih političara...' - ali to neznanje je opasno kada je na visokom političkom nivou na koji, uz podršku medija i dijela međunarodne zajednice, pretenduju ovi kantonalci. Samo, na svu sreću, osim podrške medija i stranaca, potrebna im je i podrška ovog naroda", napisao je Zahiragić.