Na gradskom mezarju "Humci" u Bihaću sutra u 17 sati bit će klanjana dženaza i obavljen ukop tragično poginuloj Azri Spahić, mladoj doktorici koju je upravljajući vozilom pod djelovanjem alkohola i bez vozačke dozvole usmrtio 27-godišnji Armin Berberović.

U nesreći, u kojoj je na mjestu poginula ova mlada doktorica, teško su povrijeđene i njene dvije prijateljice, godinu starija Alma S., također mlada doktorica, porijeklom iz Zenice, koja je zadobila po život opasne povrede, te 21- godišnja E. S. s Ilidže, koja je nakon zbrinjavanja u bolnici, puštena na kućno liječenje.

Na Marindvoru u Sarajevu, u ulici Maršala Tita, večeras će s početkom u 18 sati biti upriličen mirni skup povodom stradanja mlade doktorice Azre Spahić, na mjestu saobraćajne nesreće.

Skup se održava u organizaciji grupe studenata psihologije, koja je prije sedam godina kreirala Facebook stranicu "Vi ovo dozvoljavate – za Editu i Selmu" kada su poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč.

Organizatori ističu da ulice Sarajeva nisu sigurne te da postojeći zakonski propisi nisu adekvatni.

“Institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Nakon nepovratno otetih života, za ovo sve je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju. Ovim skupom najprije želimo poslati poruku porodici Azre Spahić da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada - poručeno je na Facebook stranici ‘Vi ovo dozvoljavate – za Editu i Selmu’.”

Pozivaju građane da polože cvijet i u mislima budu uz porodicu i prijatelje nastradale mlade doktorice i povrijeđenih pješakinja, od kojih je jedna životno ugrožena.

(Izvor: Faktor)