Alem ef. Crnkić detaljnije je opisao tok projekta izgradnje džamije i Islamskog centra u Sisku, koji predstavlja izuzetno važan projekat za Bošnjake i sve ostale muslimane u Republici Hrvatskoj.

STAV: Uskoro će biti završen projekt izgradnje Islamskog centra u Vašem gradu, možete li nam reći detaljnije o cjelokupnom projektu?

CRNKIĆ: Džamija i Islamski kulturni centar u Sisku, po arhitektonskom izgledu, sadržaju ali i budućoj, ako Bog da, viziji objedinjuju duhovnu, vjersku, edukativnu, društvenu i kulturnu komponentu ili dimenziju čovjekovog života. Islamski kulturni centar se sastoji od 2.626 m² (bruto), dok je 2.349,70 m² (neto).

Sadržaji Islamskog kulturnog centra su: Džamija (molitveni prostor), mektepske učionice, Omladinski klub, dvorana za predavanje, vjenčanja i druge prigode, restoran, knjižnica s čitaonicom, stambeni prostor za vjerske službenike, te tehnički i skladišni prostor. Izgradnja džamije i Islamskog kulturnog centra u Sisku je trenutno najvažniji i najveći projekt Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Zato je važno da se svi uključimo i ugradimo u trajno zajedničko dobro, davajući svoj osobni materijalni doprinos u završetku izgradnje džamije i Islamskog kulturnog centra u Sisku.

 

Primatelj: Sredstva za izgradnju Islamskog kulturnog centra Sisak –Medžlis IZ Sisak

IBAN: HR 10 23400091510370462  Model: 00

SWIFT CODE (za uplate izvan HR): PBZGHR2X

Opis plaćanja: Donacija za Islamski kulturni centar Sisak

PayPal uplata: [email protected]