Nažalost, javni linč na generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović bez ikakve se osnove i dalje nastavlja. Nakon što se nepobitno ispostavilo da je prof. dr. Asim Kurjak bezočno lagao da nije bio mentor na odbrani njenog doktorata, sada se napad Radončićevog Dnevnog avaza usmjerio na njen magisterij i navodno sporni dio studiranja u Zagrebu.

Naime, prof. dr. Asim Kurjak ustvrdio je da "Sebija Izetbegović nije studirala u Zagrebu, inače bi on to morao znati".

„U to vrijeme dva postdiplomska studija bila su u Zagrebu, iz ultrazvučne dijagnostike na engleskom i hrvatskom jeziku. Oba postdiplomska studija sam vodio ja, niti jedan, kategorički tvrdim, nije ni upisala ni završila Izetbegović“, rekao je zaboravni Kurjak, koji je nekoliko dana ranije pokušao na Face TV-u kod Senada Hadžifejzovića također osporiti njene akademske reference.

No u arhivi Medicinskog fakulteta UNSA pronašli smo zagrebački indeks prof. Sebije Izetbegović. Uostalom, na to nas je uputio sam Asim Kurjak, koji je rekao da se „sve da vrlo lako utvrditi, samo neka se ode u arhiv Medicinskog fakulteta u Sarajevu“.

Postdiplomski studij kćerka Islama i Bisere, rođena 6. aprila 1960, Muslimanka po nacionalnosti, Sebija Izetbegović upisala je 2. marta 1993. u Zagrebu na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Upis je izvršen na temelju dokumenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Prosjek ocjena deset položenih predmeta bio je 4,7

Osam predmeta položila je čistom peticom, jedan predmet četvorkom i jedan trojkom.

Studij je polagala na engleskom jeziku, a u indeksu i piše gdje – kod prof. dr. Asima Kurjaka na Ultrasound in Clinical Medicine.

Bez obzira na to, Asim Kurjak je jučer za Dnevni avaz ustvrdio da je pitan kod Senada Hadžifejzovića je li Sebija Izetbegović kod njega studirala i doktorirala u Zagrebu.

„Ja sam rekao da nije niti jedno niti drugo. I pri tome čvrsto ostajem. Ona je kod mene bila tri tjedna u Zagrebu, više kao promatrač, da vidi šta se radi. Nije službeno upisana u postdiplomski tečaj niti ga je završila. Gdje je ona položila deset ispita, to je drugi problem. Ona je tražila da joj se prizna deset ispita, ali na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Ali kojih ispita i gdje ih je polagala, ja to ne znam“, rekao je Kurjak za Radončićev medij, koji je danas čak na naslovnici iznio intimnu želju svog vlasnika (konsultanta).

„Papir koji gura Sebiju pred sud“, stoji na današnjoj naslovnici.

No ko je koga gurnuo u utuživu laž i tešku klevetu, Radončić Kurjaka ili Kurjak Radončića, možda najbolje zna supruga Asima Kurjaka.

Naime, prof. dr. Biserka Funduk Kurjak upisala je 6. maja 1993. jednu od osam petica u zagrebački indeks Sebije Izetbegović. Predmet: FEMALE INFERTILITY. Ocjena: EXCELLENT (5).

Ovim se posve razotkrivaju Kurjakove laži i medijski pokušaj podvale, diskreditacije i odstrela prof. dr. Sebije Izetbegović. Dokument s kojim Dnevni avaz i njegovi jataci mašu u javnosti, u kojem Sebija Izetbegović podnosi molbu Medicinskom fakultetu u Sarajevu da nastavi postdiplomski studij nakon što je položila deset od četrnaest ispita jer je zbog političkih prilika morala napustiti Zagreb, posve je tačan i u njemu ništa nije sporno.

Kojih je to deset predmeta, vidljivo je iz njenog zagrebačkog indeksa.

No to nije sve. Asim Kurjak je u sklopu postdiplomskog studija Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizirao više tečajeva. Jedan od njih završio se 27. marta 1993. Na svjedodžbi se nalazi ime Sebija Izetbegović. U potpisu stoji Asim Kurjak kao jedan od trojice voditelja tečaja. Sve je uredno ovjerio dekan Ivica Kostović.

Što se tiče prof. Asima Kurjaka, on bi trebao ili prestati lagati i ispričati se svojoj nekadašnjoj studentici ili tražiti uvjerenje da je dementna i neuračunljiva ličnost, što bi ga možda moglo opravdati.

U međuvremenu se prof. dr. Asimu Kurjaku vratio dio zagubljenog pamćenja pa je za N1 potvrdio da je ipak bio mentor na odbrani disertacije Sebije Izetbegović. Možda će mu novi dokumenti koje objavljuje sedmični list "Stav" osvijetliti i ostatak pamćenja.

Što se tiče Fahrudina Radončića i Dnevnog avaza, oni nikako da nauče da je za svaku otrovnu laž najbolji lijek istina. Pošto ovu medijsku fabriku bestijalnih laži istina ne zanima, ostaju prepušteni djelovanju vlastitog otrova.

VIŠE O TEMI: Asim Kurjak je lagao, bio je mentor i potpisom je ovjerio odbranu disertacije Sebije Izetbegović