Novinarka Rubina Čengić požalila se na Facebooku načelniku Novog Grada Sarajevo Semiru Efendiću na nečistoću i mrak u naselju Dobrinja 3.

"Poštovani Načelniče,

U Dobrinji 3 u jednoj ulici vec 20 dana ne radi rasvjeta, komšije se kunu da su u ulici vidjeli lisicu, u lokalnoj rijeci su se pojavile otrovne zmije, kontejneti su na 36 stepeni puni i užasno smrde....

Super su i bazen i sportski teren i kružni tok, ali ko će ih koristiti ako svi 'pocrkamo'?", napisala je ona na svom Facebooku.

Načelnik Efendić je odgovorio na ove prozivke Rubine Čengić kazavši: "Samo to treba javiti Vladi Kantona Sarajevo. Rasvjetu održava KJKP Park, smeće čisti KJKP Rad, a obaveza kantona su i mjere deratizacije i sve ostalo što oni očito nisu u stanju raditi. Ali eto morat će nekad ljudi shvatiti da ta ekipa nije ni za šta osim za parade".

Rasprava o nadležnostima nastavljena je pitanjem Rubine Čengić šta su onda nadležnosti općine, a Efendić je u svome odgovoru nabrojao neke od njih: "Matični ured, izdavanje rodnih listova, sklapanje vjenčanja i izdavanje vjenčanih listova, izdavanje urbanističkih i građevinskih dozvola, izgradnja lokalne infrastrukture, izgradnja i održavanje lokalnih cesta, lokalnih vodovoda, i mnoge druge", te je još jednom naglasio da u "Kantonu Sarajevo kompletna komunalna privreda je kantonalna nadleznost…"