Golman i bivši čileanski reprezentativac Cristobal Campos doživio je djelimičnu amputaciju desnog stopala nakon saobraćajne nesreće, no nakon operacije liječnici su ga uspjeli ponovno postaviti.

Taj 25-godišnji sportista prevrnuo je vozilo kojim je upravljao na autocesti u blizini Santiaga u ponedjeljak rano ujutro. Uslijed nesreće stopalo mu je ostalo zarobljeno u automobilu i osoblje hitne pomoći moralo ga je amputirati na mjestu nesreće kako bi mu spasili život. "Ozlijeđenom je desna noga amputirana u gležnju", rekao je novinarima policajac Sergio Espejo.

Nakon toga je prebačen u medicinski centar gdje je podvrgnut operaciji ponovnog implantiranja stopala, u čijoj se operaciji, međutim, ne može garantovati "dugoročna održivost", prema Jorgeu Ibanezu, zamjeniku direktora bolnice.

Campos je svoj profesionalni debi imao 2020. na Univerzitetu Čile, gdje je ostao do 2023. Zatim se pridružio trećeligašu San Antonio Unidos u Valparaísu, oko 100 kilometara zapadno od Santiaga.

Tokom svog igranja u studentskoj momčadi odigrao je više od 50 utakmica, čime je zaslužio poziv u čileansku reprezentaciju. U reprezentaciji je odigrao prijateljsku utakmicu, u 3-0 pobjedi protiv Kube u junu 2023. godine.