Sinoć u centru Sarajeva, u ulici Vladislava Skarića, u pucnjavi ranjena jedna osoba. U pucnjavi je ranjen Amir Pašić Faćo.

- Jedan muškarac je zadobio povrede nastale upotrebom vatrenog oružja i trenutno je na ljekarskoj obradi. Dva muškarca su, brzom reakcijom policijskih službenika, lišena slobode neposredno nakon događaja. Više informacija nakon uviđaja - kazali su iz MUP - a KS.

Na snimcima na društvenim mrežama vidi se kako Amir Pašić Faćo, nakon pružene ljekarske pomoći, u prtanji osoblja Hitne pomoći odlazi sa mjesta događaja. Još zanimljivije je, kako se jano može čuti, da prilikom napuštanja mjesta događaja Faćo glasno psuje predsjednika stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića. Kakva je veza Konakovića, njegove stranke, narko kartela sa ranjavanjem Amira Pašića Faće nije za sada poznato.

Policijski službenici priveli su dvije osobe i to Suada Jasiku i Mustafu Mesihovića koji su poznati kao Sule i Mujke. U trenutku pucnjave Amir Pašić Faćo je koristio mobilni telefon. Na snimcima se može vidjeti kako su Pašiću povrijeđeni glava, ruka i noga a portal Crna Hronika saznaje da je Faćo ranjen sa 6 metaka.