Faruk Kapidžić Dia, predsjednik sarajevskog Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije, oglasio se danas na društvenim mrežama, iziritiran kičerajem kojeg je sarajevska gradonačelnica instalirala nasred Baščaršije, svakodnevnim besmislom kojeg emitira nametnuti Ramo Isak i (političkom) nepismenošću Elmedina Konakovića.

Kapidžićev stav prenosimo u cijelosti:

Kakav užas u talasima po vertikali.

Red izdaje i laži na državnom nivou, pa red “snage naroda” i pljačke na federalnom nivou, pa red kriminala i neznanja na kantonalnom nivou, pa red kiča i populizma na gradskom nivou, pa red nerada i nerada na opštinskom nivou…

Novinari, akademici, profesori, kulturnjaci, fini gradski beskičmenjaci jel' vas stid koga ste doveli da vas vodi u Evropu?

Jel´ vas stid jer oni su vaše nametnute dugogodišnje vedete promjene, vaša trojka “spasa”, vaši lideri prosperiteta i napretka.

Vaš Elmedin /Rame/ Londrc.

Jel´ vas stid bar malo? Što ih šutnjom štitite, što vas je strah, što okrećete glavu, što vas odjednom politika ne zanima, što to više nije vaš nivo. A bili ste glasni i hrabri i zainteresovani za politiku i za stanje u društvu kada ste se borili da cirkusante dovedete na vlast.

Jel´ vas stid bar onih što su dali svoje živote da bi bili ono što niste?

Kako god, opet će SDA sa svim ostalim hrabrim patriotama sve to popravljati kao i uvijek pa makar nam bilo bolje…