Predsjednica Komisije za provođenje postupka opoziva načelnika Ivana Milanović kaže da je za opoziv glasalo 4.560 glasača, dok je protiv opoziva bilo 3.289 uz 146 nevažećih listića.

“Komisija je 30. augusta donijela potvrđene rezultate o izješnjavanju građana o opozivu načelnika opštine Bratunac. Na jučerašnjoj sjednici usvojen je izvještaj komisije. Sljedeća procedura je da Skupština Opštine predaje Republičkoj izbornoj komisiji kompletan izborni materijal u provedenom postupku, a Republička komisija utvrđuje da li je procedura provedena u skladu sa zakonom i podnosi izvještaj Centralnoj izbornoj komisiji s prijedlogom prestanka mandata načelnika Opštine Bratunac”, kazala je Milanović.

Ističe da je izbornim zakonom definirano da Centralna izborna komisija u roku od petnaest dana donosi rješenje o opozivu mandata.

“Nakon što se donese rješenje, CIK raspisuje prijevremene izbore za načelnika Opštine Bratunac. Do izbora novog načelnika poslove iz nadležnosti načelnika obavljat će zamjenik načelnika Branislav Trišić”, podcrtala je Milanović.

Podsjećamo, odbornici Skupštine Opštine Bratunac 7. jula izglasali su Odluku o pokretanju postupka opoziva načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića.