Nedavno je u Bosni i Hercegovini bio proglašen Dan žalosti zbog smrtonosne pucnjave u školi u Beogradu, pa je očekivano da vlast koja iskazuje pijetet i žali nevinu ubijenu djecu u susjednoj Srbiji, iskaže poštovanje i prema nevinoj ubijenoj djeci u sopstvenoj državi.

Naprotiv, Trojkina vlast u Kantonu Sarajevo umjesto dužnog pijeteta žrtvama i njihovim porodicama, na godišnjicu zločina nad tuzlanskom mladošću planira prirediti urnebesnu komediju.

Dvadesetpetog maja, na dan kada se obilježava godišnjica jednog od najtežih zločina nad civilima u Bosni i Hercegovini, kada je ubijen dvoipogodišnji Sandro Kalesić i još 70 građana Tuzle, Dom mladih koji je u sastavu KJP Centar Skenderija, najavio je premijeru urnebesne komedije “Ovdje ni lokum više nije rahat”, u izvedbi Envera Puške.

Od premijera Kantona Sarajevo Nihada Uka i ministra kulture u Vladi KS Kenana Magode tražimo da što prije otkažu najavljeni događaj, pokažu pijetet žrtvama Tuzlanske kapije i izvinu se njihovim porodicama i svim drugim građanima Kantona Sarajevo, a da javne ustanove prestanu stavljati u službu skrnavljenja sjećanja na žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu, njenu bolnu i tragičnu prošlost.