Bivši načelnik sarajevske Općine Centar, Nedžad Ajnadžić, oglasio se danas na svojoj Facebook stranici. Ustvrdio je kako je njegov nasljednik na načelničkoj dužnosti, Srđan Mandić iz Naše stranke, već počinio nekoliko krupnih nezakonitih radnji a istu praksu nastavlja i dalje.

Ajnadžićev stav prenosimo u cjelosti:

Dok samoprozvano poštena Trojka usvaja Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru, dičeći se transparentnošću i tobože pravičnim zapošljavanjem, načelnik Općine Centar Srđan Mandić se očito vodi parolom "meni se može". Nakon što je pod istom parolom "dao" stadion "Asim Ferhatović Hase" kako bi umirio navijače i stvorio sliku ispunjenja predizbornog obećanja, nastavio je pod tom parolom i zahvaljivati na podršci i glasovima.

Pa pošto će mu Ugovor o zakupu stadiona "Asim Ferhatović Hase" od historijskog momenta vrlo brzo prerasti u historijski fijasko i prevaru jer je neizvodiv, načelnik je odlučio bar jedno obećanje sprovesti u djelo. Iako bi se očekivalo da će prijatelja "počastiti" nečim boljim, daje mu ustanovu na samrti-Centar za sport i rekreaciju. A možda je i to tonjenje ustanove predstava za javnost da bi prijatelj ispao stručnjak i spasitelj.

Niti konkursa na vidiku, a radnici već znaju ko im je novi direktor, a da stvar bude čudnija "novi direktor" se i priprema za ulogu, pa se raspituje za radnike, firmu, finansije... Pa ako znaju mnogi, neka saznaju svi kakvo je u stvarnosti to najavljivano transparentno i zakonito zapošljavanje.

Općina Centar se guši u smeću, građani u neispunjenim predizbornim obećanjima, a načelnik u samovolji. Zaboravlja načelnik da Mirza Muzurović mora proći konkursnu proceduru ili će načelnik preskočiti i to ili će nekim čudom baš taj Mirza Muzurović biti najbolji kandidat, a potom i direktor, a možda je samo "genetski preodređen" za tu poziciju.

Zaboravlja načelnik da se zakon odnosi i na njega.

U svakom slučaju pratit ćemo ovu režiju Srđana Mandića, jer ništa drugo i nemamo pratiti, ništa se i ne radi.