Stranka demokratske akcije Sandžaka (SDA) sutra obilježava 31. godinu od kada je ova politička partija osnovana na velikom skupu održanom u Novom Pazaru.

Nakon što je 26. maja 1990. godine u Sarajevu osnovana Stranka demokratske akcije, krenulo je masovno osnivanje podružnica ove stranke širom bivše Jugoslavije, ali i dijaspore.

Među prvim osnovanim podružnicama SDA jeste ona u Sandžaku, a na svečanosti osnivanja u Novom Pazaru, tada je prisustvovao i predsjednik Alija Izetbegović.

Osim u Novom Pazaru, delegacija SDA iz Sarajeva, posjetila je i Sjenicu, u kojoj je također održan veliki skup na tamošnjem Gradskom stadionu.

U znak sjećanja na ovaj historijski događaj, SDA Sandžaka će sutra u Novom Pazaru upriličiti svečani program, na kojem će biti prisutni gosti iz Sandžaka i regiona.

Početak programa planiran je sutra (29. juli 2021.) u 20:30 sati, a održat će se na Ljetnoj pozornici novopazarske Tvrđave.

Iz Stranke demokratske akcije su pozvali sve članove, simpatizere i patriote da im se pridruže na ovoj svečanosti u znak sjećanja na početak političkog djelovanja Bošnjaka Sandžaka.

VIŠE O TEMI: U našem dragom Sandžaku 1990. uzvikivala se samo jedna riječ: SDA