Jutro poslije svesrpskog sabora održanog u Beogradu, na televiziji Pink osvanulo je u znaku specijalnog spota i pjesme. Autor je nepoznat javnosti, ali se u tekstu pominje dobro poznato ime. Na Pinku joj predviđaju status hita.

Za početak pjesme autori su iskoristili dijelove govora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ali ne sa svesrpskog sabora, već sa mitinga naprednjaka u Novom Sadu.

„Tvrd je orah voćka čudnovata ne slomi ga al zube polomi“, rekao je Vučić tada citirajući Njegoša, te nastavio „nikoga se ne plašimo, slobodna i slobodarska Srbija nikoga se ne plaši. Srbija ne sme da stane“.

„Barjak se srpski vije, ljuta borba sad se bije, svi ko jedan, brat za brata uz Aleksandra komandanta“, stihovi su pjesme.

Pjesma o „komandantu Vučiću koji ljutu bitku bije“ nastala je za dva dana. Autori su samo redali fotografije srpskih svetinja, bez obzira na to da li se pjeva o Kosovu ili Republici Srpskoj, navodi N1 Srbija.

 

„Veljko, sva sam se naježila, pesma je fenomenalna, urbana, ima taj ‘urban vajb’ koji mi se sviđa“, kazala je voditeljka na Pinku.

„Eto, napravili smo kao dar našem narodu i predsedniku Aleksandru Vučiću jednu modernu nacionalnu etno pesmu sa jakom porukom, prodornim ritmom, može se nazvati i modernom himnom za budućnost Srbije“, odgovorio je dotični Veljko.

Vrhunac ludila.