Šef Naroda i pravde Elmedin Konaković izjavio je kako je vizija vijećnika njegove stranke u Općini Centar da se pravi većina sa Strankom za BiH ili SDA-om.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo (NiP) kategorično je demantovao Konakovića.

- Apsolutno to nije tačno. Ako pogledate potpise za inicijativu za opoziv načelnika Srđana Mandića, tamo nećete naći nijednog SDA-ovog vijećnika, ako vidite na jučerašnjoj sjednici glasanje za opoziv načelnika SDA-ovi vijećnici su bili suzdržani. Znači, nema s ovim SDA ništa.

SDA je na sve odluke bila suzdržana. Sa Klubom SDA nemamo ništa. Ovdje je u pitanju 16 nezadovoljnih vijećnika, ranije je bilo 18. Nema nikakve nove većine u Centru. Kao Klub ostajemo privrženi "Trojci". "Trojka" je naša jedina alternativa i opcija – kaže Đozo.

Pojasnio je kako SBiH nije učestvovala na izborima 2020. godine i oni ne mogu biti parlamentarna stranka u Općini Centar. Neki vijećnici su nakon izlaska iz partija gdje su ranije bili pristupili u SBiH, njih troje, ali su u OV Centar Klub samostalnih vijećnika.

A evo šta nam je rekao Hamdija Hasanović, šef Kluba SDA u OV Centar:

- Ja nisam razgovarao na tu temu kako šef Kluba SDA u Centru. To su stvari koje se trebaju raspraviti na organima stranke. Mi ćemo poštovati onaj stav koji dogovorimo i na Općinskom odboru i na organima stranke. Da bi napravili koaliciju, većinu mislim da bi trebao postojati jasan stav na kojim principima bi se sve to zasnivalo.