Pokušaj profesionalnog degradiranja profesorice Sebije Izetbegović kroz "oduzimanje akademskog zvanja" je ništa drugo već demonstracija sile Trojkinog kartela koji pokazuje svoje staljinističke tendencije.

VIŠE O TEMI: Senat Univerziteta izglasao poništavanje diplome prof. dr. Sebije Izetbegović

Način djelovanja Trojkoida je tipičan za sve nelegitimne i nenarodne režime gdje se dugotrajnom medijskom demonizacijom i nemilosrdnim javnim linčem nepoćudnog pojedinca priprema javnost kako bi šutke prihvatila otvorenu zloupotrebu institucija koje se koriste kako bi se stavio pečat na progon te se žrtvi onemogućilo obavljanje bilo kakve funkcije ili uopšte učešće u javnom životu.

Političke neistomišljenike se hoće karakterno i profesionalno likvidirati, do kraja dehumanizirati, a zatim tu dehumanizaciju putem kidnapiranih institucija potvrditi i ozakoniti.

Staljinizam je to 1/1.

VIŠE O TEMI: Škrijelj i Senat kriminalno štite Konakovićevu diplomu, Sebijinu žele neregularno poništiti

Kao što se i upozoravalo, vlast "sluga okupatora" nije samo politički već i društveni, čak i kulturološki problem. Neprestano medijsko harangiranje, radikalizacija političkog diskursa, izmještanje centra političke moći i procesa odlučivanja u strane ambasade itd. dovodi do neprestane serije opasnih presedana i politizacije svakog elementa društvenog života.

Posljedica jesu ovakvi kafkijanski procesi gdje o nečijem akademskom zvanju, nečijem profesionalnom integritetu, obrazovanju i kapacitetima hoće da odlučuju suštinski neobrazovani i podkapacitirani likovi bez mrve integriteta.

VIŠE O TEMI: Krivična prijava protiv rektora Rifata Škrijelja

Treba istaći da ne smijemo i nećemo dozvoliti polusvijetu koji se poput čopora pasa okupio oko svojih stranih gazdi da nam nametnu svoju verziju cancel kulture, tog staljinizma 21. stoljeća.

Nećemo pristati da nas "poništavaju i otkazuju" kojekakve ništice kojima je davno otkazao moralni kompas.