Banjaluka.net u posjedu obavještajnih dokumenata: Vehabije planirale atentat na Dodika, Vučića i Vulina” – ovim tekstom diskreditiran je pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, major Mehdin Jakubović, koji je u njima opisan kao terorista umiješan u organiziranje i učešće u incidentu tokom obilježavanja 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Tako se pisalo o Mehdinu Jakuboviću, a ovako je započeo svoj post na Facebooku major Jakubović godinu poslije: “Pravda kad-tad poništi nepravdu i istina pobije laž.”

Naime, portal Banjaluka.net u vlasništvu firme “Grape” d. o. o. Banja Luka prvostepenom presudom Osnovnog suda u Banjoj Luci od 20. oktobra 2021. proglašen je krivim za povredu časti i ugleda Mehdina Jakubovića, te je dužan na ime odštete isplatiti Jakuboviću 3.000 maraka.

“Ključnu prvostepenu presudu dobio sam protiv portala Banjaluka.net u vlasništvu firme 'Grape' d. o. o. Banja Luka, koji su glavni uzrok širenja gnusne laži o mojoj ličnosti od 25. septembra 2020. godine, a što su pronijeli brojni mediji u BiH, regionu i svijetu. Ovo je četvrta prvostepena presuda u moju korist. Vjerujem u pravosnažnost ovih presuda u skorije vrijeme ako Bog da!

Do sada sam dobio tri prvostepene presude, i to protiv: Srđana Perišića, fizičko lice koje je pronosilo gnusne laži na Happy TV, srpske televizije u Srbiji, novinske agencije Republike Srpske SRNA i Radiotelevizije Republike Srpske RTRS. Dvije tužbe sam povukao zbog nedostatka sredstava za pravnu borbu, a više nema ni svrhe jer je prvostepenim presudama razotkrivena laž iako bih, da imam mogućnosti, pravno gonio sve one koji su doslovno, bez rezerve, pronosili lažnu vijest od glavnog uzroka Banjaluka.net”, napisao je Jakubović.

Bilo bi pravedno, kaže, pravno goniti sve medije koji su prenosili laži o njemu, sigurno bi i njih dobio na sudu, ali pošto nema sredstava za sudske sporove, bit će dovoljne i ove četiri presude protiv glavnih medija koji su širili laži. “I jedno znam, ja sam tu i ne krijem se dok se nalogodavci teksta kriju u mišijoj rupi i glave ne smiju pomoliti. Toliko o njihovoj kukavičijoj hrabrosti. A portal Banjaluka.net ne smije da otkrije tu paraobavještajnu službu koja im je dala podatke jer legalne obavještajne službe nisu potvrdile istinitost njihovih navoda”, napisao je Jakubović.