Na sjednici Predsjedništva sarajevskog SDP-a, koja je održana danas, doneseni su, između ostalog, zaključci o pritiscima sa kojima se susreće rukovodstvo SDP-a. Saopćili su da sarajevski SDP pruža potpunu podršku predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću u procesu formiranja Vlade FBiH i oštro osuđuje prijetnje koje su mu upućene, zahtijevajući hitno postupanje nadležnih organa.

˝Pružamo i punu podršku radu svih imenovanih i izabranih zvaničnika na državnom, federalnom i kantonalnom nivou vlasti, sa nadom da će još kvalitetnije i efikasnije raditi u interesu svih građanki i građana Bosne i Hercegovine. Pozivamo sve naše kolegice i kolege, bez obzira na kojem nivou vlasti djeluju, da pokažemo snagu zajedništva i podrške za procese formiranja vlasti na nivou FBiH koje vodi SDP BiH, kako bi se proces konačno okončao u najboljem interesu naše države. S druge strane, podsjećamo sve naše izabrane dužnosnike da se pridržavaju odluka koje se donose u organima partije i da djeluju u skladu sa njima˝, navodi se u saopćenju.

Na kraju, sarajevski SDP ističe da ostaje dosljedan svojim principima i svom djelovanju i nikada neće dozvoliti da interes pojedinaca bude iznad interesa države.

˝Sramno je da upravo oni koji uništavaju svaku perspektivu života u ovoj zemlji, koji uništavaju dostojanstvo radnika, penzionera, koji mladim ljudima oduzimaju svaku perspektivu, sada prave opstrukcije. Oni su zabrinuti samo za svoje fotelje i privilegije. Da bi ih sačuvali spremni su izazvati haos i nasilje. To im nećemo dozvoliti˝, poručili su iz SDP-a BiH Sarajevo.