Zastupnik Stranke demokratske akcije u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Haris Šabanović konstatirao je kako se na sarajevskoj Face TV, na čijem je čelu Senad Hadžifejzović, već patološki dugo govori o političkoj opciji iz koje dolazi, ali da je u posljednje vrijeme jedna tema vezana za ovu stranku dominantna – Kongres SDA.

“Već nekoliko sedmica na 'mora SDA da ode - makar bilo gore' TV, kod 'mora SDA da ode - makar bilo gore' novinara, urednika i vlasnika stanice, samo je jedna tema, kako spasiti SDA (čitaj 'spasiti'). Nema Dodikove secesije, nema divljanja cijena goriva, nema nefunkcionalne vlasti, samo je jedna tema – Kongres SDA”, zapažanje je Haris Šabanovića.

Kako ističe, u godini u kojoj su bili (ili nisu kao onaj Socijaldemokratske partije) kongresi Hrvatske demokratske zajednice, Naše stranke, pa trebao bi i Saveza nezavisnih socijaldemokrata, svi oni imaju dvije zajedničke osobine – jedan kandidat za predsjednika i totalna medijska ignorancija tih događaja.

“Tako se, između ostalog, na gorespomenutoj TV kući izredalo raznih političara, novinara, stranih ambasadora, sve do, vjerovali ili ne, Slobodana Vaskovića. Svi su oni tu da 'spase' SDA, to im je očito najveća misija 2023. godine. Oni koji su na vlasti, a i dalje samo pričaju o SDA, nemaju većeg straha ni nevolje od SDA. I imaju zbog čega da se brinu”, prokomentirao je Šabanović.