Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u tuzlanskom Mejdanu u nedjelju sa početkom u 17 sati dočekat će reprezentaciju Kosova. 

Utakmica se igra u okviru 4. kola Grupe 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Njemačkoj. 

Na današnjoj pres-konferenciji u Tuzli govorili su pomoćnik selektora Damir Doborac i reprezentativac Senjamin Burić. 

- Što je najbitnije svi smo zdravi i spremni za sutrašnju utakmicu. Analiziramo utakmicu iz Prištine sa akcentom na našu igru. Imali smo jedan zajednički trening pred put u Prištinu, prezadovoljni smo pobjedom. Reprezentaciju Kosova ne smijemo potcijeniti jer su oni dugo na okupu što se i vidjelo u prvoj utakmici. Osvojili smo dva važna boda i sutra moramo ponoviti igru u odbrani, a nadam se da ćemo biti slobodniji u toj tranziciji ili u ofanzivnom dijelu - kaže Damir Doborac.

U prvoj utakmici reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Kosovo u Prištini sa 25:22. 

- Sretan sam što smo ostvarili prvu pobjedu u kvalifikacijama, ali smo i zadovoljni sa pruženom igrom. Očekujem tešku utakmicu i sutra jer reprezentacija Kosova nije za potcijeniti. Mi smo u pripremi gledali njihovu utakmicu sa Slovenijom u kojoj su oni do 50. minuta imali izjednačen rezultat, a znamo da je Slovenija u vrhu evropskog rukometa - kaže Senjamin Burić.

Reprezentativci BiH u Mejdanu su uvijek imali ogromnu podršku sa tribina, a odličnu atmosferu očekuju i na sutrašnjoj utakmici. 

U grupi 7, pored reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kosova, nalaze se reprezentacije Slovenije i Crne Gore.

Poredak u grupi 7: Slovenija 6 bodova, Crna Gora 4, BiH 2, Kosovo 0.

Plasman na EURO 2024. godine osiguraće po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam kvalifikacionih grupa te četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Mjesto su već osigurali domaćin Njemačka, te Švedska, Španija i Danska, tri najbolje plasirane selekcije sa posljednje Evropskog prvenstva.