Bosanskohercegovački paraolimpijac Ismail Barlov, koji ima samo 13 godina, nastupio je u finalnoj utrci Paraolimpijskih igara u Parizu u disciplini 50 metara prsno. Barlov je ostvario ogroman uspjeh osvojivši drugo mjesto s vremenom 1:02.74. Ispred njega je završio samo Meksikanac Arnulfo Castorena, dok je bronzu osvojio Australac Grant Patterson.

U finalnoj utrci, iza Barlova su se plasirali Kristofer Gregorio Tronko Sanchez iz Meksika, Italijan Emanuele Marigliano, Meksikanac Markos Rafael Zarate Rodriguez, Grk Ioannis Kostakis i Tajlanđanin Charkom Kaewsri.

Prethodno se jutros Barlov plasirao u finale ove discipline tako što je bio treći u kvalifikacijama, s vremenom od 1:04.06. Ovaj ogroman uspjeh 13-godišnjaka još jednom je obradovao sve u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, Ismail Barlov je na Paraolimpijskim igrama u Parizu ranije nastupio i u disciplini 150 metara mješovito, gdje je bio deseti u kvalifikacijama. Da stvar bude bolja, sutra mu je 14. rođendan, a dočekat će ga sa srebrenim odličjem oko vrata. Ismail je sebi na najljepši način obezbijedio rođendanski poklon koji će pamtiti cijeli život.