Bespuća internetske zbiljnosti | 09.01.2021.

OPASNI PRIMITIVIZAM

RAFALNO ŠENLUČENJE: Srećom pa nije Bošnjakinja, inače...

Policija je uhapsila N. G. iz Laktaša zbog sumnje da je iz automatske puške ispalila više hitaca u zrak ispred jedog ugostiteljskog objekta u Banjoj Luci. Srećom da nije Bošnjakinja. Da jeste, sada bismo gledali u naslovnice srpskih medija i čitali kako 100.000 crnih šehidskih hudova, specijalno treniranih u kampovima SDA, kreće na Banja Luku da kolje Srbe. Zvuči kao loše sročena ironija, no ovo je standarni spin srpskih nacionalističkih medija.

REDAKCIJA

Prema tvrdnjama reportera RTRS-a tradicionalno srpsko šenlučenje za Badnje veče je rafalna paljba iz automatskog oružja, što je bez ikakve cenzure zabilježeno uživo u svećarskom programu režimskog medija. Ipak, čuli jesmo, ali nismo mogli vidjeti „kalaš“ kojega se skriva po manjeentitetskim smoćnicama i šupama, a vadi i rafalno koristi za slave, Badnjake, Vaskrse, Nove godine, 9. januare… Ovo su tradicionalno srpsko šenlučenje ponajbolje osjetili naši povratnici kojima se već desetljećima pokušava uvesti rafalni strah u kosti.

Izmišljaju se bošnjački teroristi i ISIL-ovci koji pripremaju atentate na Milorada Dodika, kampovi za obuku mudžahedina i slično. Rafalna strategija etničkog čišćenja Bošnjaka nije stala ni u mirnodobsko vrijeme.

Sudbinsku vezu srpskih junaka i junakinja sa automatskim oružjem ovih dana smo mogli svjedočiti i u Banja Luci, no ovaj put nije se mogao sakriti snimak mlade žene koja u rukama drži kalašnjikov i rafala u zrak. Srećom da nije Bošnjakinja. Da jeste, sada bismo gledali u naslovnice srpskih medija i čitali kako 100.000 crnih šehidskih hudova, specijalno treniranih u kampovima SDA, kreće na Banja Luku da kolje Srbe. Zvuči kao loše sročena ironija, no ovo je standarni spin srpskih nacionalističkih medija.
Sve se odigralo 6.januara, na Badnji dan, a uhapšen je i S. P. iz Laktaša koji joj je dao oružje.
Snimak pucnjave je objavljen na internetu i na njemu se vidi kako djevojka puca rafalnom paljbom iz puške u zrak. Ispalila je sve metke. Zabrinjavajuća je i to da režiser i glavna glumica nisu smatrali da su učinili ništa sporno jer očito je imati kalašnjikov i iz njega pucati za ovaj dio Bosne i Hercegovine podrazumijevajuće.

Policijska uprava Banja Luka saopćila je da N. G. sumnjiče za izazivanje opće opasnosti, dok se S. P. sumnjiči za isto djelo, kao i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Dodali su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

 

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Populizam gradonačelnice Karić prevršio svaku mjeru

SRBI OPJEVALI VUČIĆEV BOJ: "Ljuta borba sad se bije, svi ko jedan, brat za brata uz Aleksandra komandanta“

Palestinska zastava na milanskoj katedrali

NATO planira preko Balkana prebaciti američke trupe na prvu liniju fronta sa Rusijom