Prema preliminarnim izbornim rezultatima kandidat SDA za načelnika Općine Žepče Suvad Hadžić je, prema posljednjim ažuriranim podacima, ispred drugoplasiranog kandidata Mate Zovka (HDZBiH) za 330 glasova.

“Na stranici CIK-a, kandidat pod brojem dva danas je dobio jedan glas dok su ostali podaci ostali nepromijenjeni. Nestrpljivi smo i počinjemo sumnjati u ispravnost poštivanja birača ove godine, ali naša obaveza je da poštujemo državne institucije. Mi smo uradili sve što smo mogli i što je u našoj nadležnosti i ovo doživljavamo kao čistu pobjedu jer pobjeda i jeste”, kazao je Hadžić.

Centralna izborna komisija jedina je mjerodavna sada i tek kada oni objave utvrđene rezultate strana koja nije zadovoljna može preduzeti potrebne pravne korake.

“Mi smo izabrani voljom birača i to je svima jasno te zato očekujemo da se to i konačno proglasi i da vratimo povjerenje građanima Žepča”, naveo je Hadžić.

Podsjetimo, Hadžić je i ranije navodio kako sumnja da općinska izborna komisija, kojom upravlja HDZ, nastoji “navući” nešto više od 300 glasova kako bi Zovko ponovo prigrabio pobjedu.