Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević-Tokić (SDA) reagirala je danas na svom službenom Facebook profilu povodom informacije da je ministrica za rad i socijalnu politiku Kantona Sarajevo, Ivana Prvulović, odbila molbu Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“ za sastanak.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

Informacija da je ministrica za rad i socijalnu politiku Kantona Sarajevo Ivana Prvulović grubo odbila molbu Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“ za organizaciju sastanka me šokirala i duboko povrijedila.

Tvrdnja ministrice Prvulović da „nije uobičajeno da ministar prisustvuje sastanku članova bilo kojeg udruženja“, što je navela u odgovoru Udruženju „Colibri“, jednostavno nije tačna. Sam taj postupak je refleksija bahatosti i potpunog izostanka suosjećanja, kako ministricinog tako i vlasti koju reprezentuje.

Reagujem prije svega kao majka. Dužnost mi je da se solidarišem sa svim roditeljima, a naročito majkama djece sa poteškoćama u razvoju, prema kojima imam posebnu empatiju.

Zatim reagujem kao građanka Kantona Sarajevo jer ne želim živjeti u društvu u kojem se roditelji djece sa poteškoćama u razvoju i bilo koja druga ranjiva kategorija tretira na ovakav način.

Na posljednjem mjestu reagujem kao političarka, ali garantujem, što sam potvrdila dosadašnjim radom, da ću se beskompromisno boriti protiv bahatosti, lišenosti empatije i samodovoljnosti vlasti koja ne želi da radi svoj posao. A posao ministrice socijalne politike je upravo servisiranje svih potreba ranjivih kategorija, a naročito roditelja djece sa poteškoćama u razvoju.

Protiv takve vlasti, bez obzira koja stranka ili pojedinci nju činili, ću se uvijek boriti. Na svu sreću, ovu bahatu vlast, čiji je dio ministrica Prvulović, ćemo već u oktobru, uz pomoć građana, smijeniti. Naša borba za pravednije društvo i socijalno osjetljiviju vlast tu neće stati već tek početi i na tom ćemo putu istrajati.