Bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine i sadašnji zastupnik Stranke demokratske akcije u Zastupničkom domu FBiH Fadil Novalić na svom Facebook profilu ukazao je na još jedan “raskorak” između riječi i djela kada su u pitanju predstavnici “Trojke”.

Novalić je upitao da li se sjećamo koliko je “Trojka” prije izbora kukala na poskupljenja plina i koliko je optuživala Federalnu vladu na čijem je čelu bio da “pljačka Sarajevo”.

“Sada kukanja nema. Ministar vanjskih poslova, kako sebe zove, 'biser evropske diplomatije', ne radi ništa kako bi smanjio cijenu plina. Zašto ne pregovara sa Putinom kako bi smanjio teret na građane Sarajeva? Zašto dopušta da nametnuti Nikšić 'pljačka Sarajevo'? Ovo pitanje nije retoričke prirode”, podvukao je Novalić.

Kako je dodao, trebamo se zapitati zbog čega su od Elektroprivrede napravili gubitaša kako bi struja, koja nije poskupila ni nakon krize u Ukrajini, znatno poskupila.

“U čijem je to interesu i zbog čega to rade? Ko od njih traži da unište našu privredu”, ostala su pitanja visiti u zraku.