Gostujući u programu Federalne TV, Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) izjavio je da ukoliko Stranka demokratske akcije (SDA) i Demokratska fronta (DF) obezbijede većinu, SDP će je podržati.

"Niko ne brani SDA-u i DF-u da formiraju vlast. Naš potpredsjednik Federacije, Igor Stojanović iz SDP-a, garantujem ukoliko sutra bude da SDA i DF budu imali parlamentarnu većinu, da će potpisati njihovu vladu. To je jednostavno demokratski standard. Oni mogu i drugačije da se ponašaju, ali da baš bez njih nema, to može da bude samo na način da potpredsjednik FBiH ne uvažava demokratsku volju i da ostane ova vlada koju imamo, jer drugu ne mogu izglasati", izjavio je Nikšić.

Na pitanje da li je razgovarao sa Bakirom Izetbegovićem (SDA), Nikšić je odgovorio odrično.

"Nismo odavno razgovarali. Nismo ni sjeli, ni pričali. U ovom periodu, nećemo. Ukoliko ne uspije ova priča razgovarat ću sa svima o tome šta se dešava. Nije izgledna opcija da bismo mi mogli napraviti neku priču jer bi to značilo da i on i ja moramo preći preko nekih stvari, a vidjet ćemo šta će vrijeme donijeti˝, naveo je.