Predsjednik SDP-a i kandidat osmorke za premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić gostovao je večeras na Face TV, gdje je, između ostalog, nehotično ocinkario političke sponzore svoje koalicije.

Kazao je da su ga “stranci, koji s vremena na vrijeme” dođu u našu zemlju, pitali da li oni mogu nekoga kupiti, alaudirajući na nedostajuće glasove potrebne za formiranje vlasti.

“Imali smo mi raznih pitanja, ne mogu sad reći od diplomatskog kora, ali od nekih ljudi koji su nam dolazili ovdje u Bosnu i Hercegovinu: ‘Možete li vi ikoga kupiti?’ Kako da mi kupimo? I kad bih mogao, znam da bi me zatvorili za dva sata. Mislite da ima neka tajna, da se nešto ne zna u ovoj zemlji”, rekao je Nikšić.

Nakon što je, čini se, uvidio da je pretjerao i shvatio šta je zapravo rekao, da je strance otkrio kao one koji potiču korupciju, Nikšić je dodatno pokušao opravdati makar ovdašnje strane diplomate: “Ne ambasade, ne OHR, ali ovi koji dođu s vremena na vrijeme”, rekao je predsjednik SDP-a ne otkrivajući imena.