U noći između petka i subote, 22. i 23. oktobra 2021. godine, nepoznati počinioci su na ulaznim vratima prostorija „Žena u crnom“, koje se nalaze u Jug Bogdanovoj ulici, crnim sprejom ispisali „Kurve u crnom“, „Ratko Mladić“ i pet znakova koji šalju poruku „Samo sloga Srbina spasava“.

„Ovo nije ni prvi, a sigurno neće biti ni posljednji u nizu napada na 'Žene u crnom'. Tokom 30 godina rada Žene u crnom su bile izložene kako verbalnim, tako i fizičkim napadima. Aktivistkinje 'Žena u crnom', kao i prostorije 'Žena u crnom', često su bile meta fizičkih napada raznih fašističkih grupa i pojedinaca koji su se uvijek okončavali nekažnjeno. Ti napadi, iza kojih su najčešće stajali tzv. nedržavni akteri, koji su uvijek bili i dalje jesu pod kontrolom dijelova nerasformiranih tajnih službi, koje su ostale kao naslijeđe Miloševićevog zločinačkog režima, uvijek su se odigravali uz prešutnu saglasnost političkih garnitura na vlasti“, stoji u poruci „Žena u crnom“ na Facebooku.

Kako dalje navode, sadašnji politički režim u Srbiji, koji vodi Aleksandar Vučić, koristi "fašističke grupe i pojedince kao batinu u svojim rukama kako bi se obračunao i obračunavao sa svim slobodnomislećim grupama i pojedinkama i pojedincima, a prije svega s onima koji u svom mišljenju i djelovanju zahtijevaju radikalni raskid sa zločinima iz prošlosti u kojoj gore spomenuti nije bio samo nijemi posmatrač, nego veoma aktivni učesnik“.

„Od nadležnih institucija države Srbije tražimo da okonča klimu nekažnjenog i nekažnjivog nasilja, tako što će pronaći odgovorne za ovaj napad i adekvatno ih kazniti“, njihov je zaključak.