Film Rivals (Suparnici) objavljen prije koju sedmicu trenutno je jedan od publici najzanimljivijih. Film reditelja Luce Guadagnina fino prolazi na blagajnama a priča o svijetu elitnog tenisa, a glavne su uloge povjerene Zendayi, Joshu O'Connoru i Mike Faistu.

Scenarista Justin Kuritzkes otkrio je u razgovoru zamagazin GQ da je lik koji u filmu tumači Zendaya temeljen na bivšoj švicarskoj teniserki Mirki Vavrinec. Možda njeno ime nije baš poznato onima koji nisu okorjeli ljubitelji ovog sporta, no mnogi drugi pounaju njeno lice sa tribina brojnih turnira, ona je supruga je legende Rogera Federera.

Dok je Justin Kuritzkes gledao kultno finale Wimbledona 2019. između Rogera Federera i Novaka Đokovića, nije mogao prestati gledati Mirku Vavrinec u švicarskoj loži: "Izgledala je vrlo stresno u svakom trenutku [...] Vidio sam je i pomislio: ' Zašto si tako pod stresom? Imaš sav novac svijeta, osvojio je 20 Grand Slam turnira. Šta te toliko stresira?" Nakon što je saznao priču o bivšoj teniserki, koja je okončala igračku karijeru 2002. zbog ozljede, odvažio se napisati lik Tashi, koju glumi Zendaya.

Još jedan od sjajnih mečeva koji je inspirirao Justina Kuritzkesa da napiše scenario za „Rivals“ bilo je finale US Opena 2018. između Serene Williams i tada perspektivne japanske teniserke Naomi Osake. Osvajačica 23 Grand Slama kažnjena je zbog 'coachinga', odnosno primanja uputa od trenera tokom meča. Ta je praksa danas dopuštena, no 2018. bila je potpuno zabranjena, a ovo 'upozorenje' izazvalo je bijes teniske legende. Japanska se teniserka na kraju rasplakala a te su slike duboko inspirirale Justina Kuritzkesa da počne pisati scenario za „Rivals“