Nakon što je Denis Zvizdić (NiP) objavio na Twitteru da je izabran za predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, uslijedili su brojni negativni komentari korisnika ove društvene mreže.

˝Čekaju nas brojni izazovi, ali očekujem bolji i produktivniji mandat koji će voditi državu naprijed i koji će nam omogućiti napredak na EU putu. Trebamo biti jedinstveni u cilju poboljšanja kvaliteta života bh. građana˝, naveo je Zvizdić.

Neki korisnici su mu poručili: ˝Stidi se, sram te bilo. Još imaš obraza da se javljaš sa ovim floskulama -poboljšanje kvaliteta života bh. građana. Mene bi bilo stid Sarajevom prohodati˝, ˝Ovo stvarno nije normalna država! Žalosno˝, ˝Možete se vi migranti SDA u NiP vaditi na SDA koliko hoćete, samo vi ste danas prihvatili aparthejd, vi ste danas razbjesnili Bošnjake. Najkasnije za četiri godine, ti i Čampare ni u parlamentu biti nećete, a moguće u zatvoru. Prevarili ste Bošnjake, to morate platiti skupo i hoćete˝.

˝Nisam siguran da li je ovo satiričan Tweet ili ne? S obzirom na društvo sa kojem sjediš (i za koje ste glasali), jedan ima 73 godine (Nebojša Radmanović, op.a) a drugi je na crnoj listi (Marinko Čavara), da imate zajedničku viziju za EU˝, napisao je jedan korisnik.

Neki su također pitali Zvizdića da li se kada sjeti ratnog zločina počinjenog u Ahmićima, s obzirom na to da je Čavara bio jedan od onih koji su svečano dočekali Daria Kordića, kojeg je Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju u Hagu osudio zbog ratnih zločina, a koji je pušten na slobodu nakon odslužene dvije trećine kazne.

U repliciranju Zvizdiću, jedan mu je korisnik Twittera poručio da nabavi zviždaljku:˝Želite vidjeti državu naprijed sa jednim, koji jasno rade samo protiv te države, i drugim, koji kažu prvim čuvajte Rs!? Denise Zvizdiću, nabavi samo dobru zviždaljku da možeš zviždati u PSBIH dok ti koalicionari budu krčmili državu. Drugo ti ništa neže preostati!˝.

Osim toga, bilo je i onih koji su mu poručili da će im se ˝svima to obiti o glavu˝, kao i onih da će ostaviti loš trag u historiji.

˝Đon obraz. Jadno i bijedno ko govori o jedinstvu. Vukanović i Dodik su takve kao što ste vi i vama slični, lijepo opisali - konvertiti bez časti i dostojanstva. Niste vi bosnjačkog soja, niti krvi. Abdićevci!˝, napisao je jedan korisnik, a uslijedio je i još jedan komentar:˝Okupi Čović i Dodik najgore što kod Bošnjaka ima. Historiju već pišete ali ne po dobrim djelima˝.