Na sinoćnjoj predizbornoj debati kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na BHT-u Denis Bećirović odlučio je optužiti Bakira Izetbegovića da je "upropastio reviziju tužbe protiv Srbije". On je također odlučio pokazati dokumente za koje smatra da su bili dovoljni da naša država dobije tužbu protiv Srbije, a radi se o ukazima predsjednika SR Jugoslavije od 16. juna 1994. godine, kojim je u čin general-pukovnika imenovan ratni zločinac Ratko Mladić, te dokument o skidanju Ratka Mladića s platnog spiska.

U međuvremenu se na svom Twitter profilu oglasio Mirsada Tokača, direktor sarajevskog Istraživačko-dokumentacionog centra, istakavši da Denis Bećirović "nema pojma čemu se sudilo". 

"Bećirović pokazivao iste dokumente kao i Konaković. Pokazao da pojma nema čemu se sudilo pred Međunarodnim sudom pravde. Tamo je trebalo dokazivati Genocid, a ne ko je koga i kada imenovao za generala. To je općepoznata stvar, a ne novi dokaz o Genocidu", naveo je Tokača.

Sinoćnjim potezom Denisa Bećirovića još jednom je pokazano da nekome ozbiljno voda ulazi u uši pa se ponovnim recikliranjem priče o reviziji presude protiv Srbije te ponavljanjem kleveta na račun Bakira Izetbegovića želi barem malo amortizirati sve izvjesniji poraz na izborima 2. oktobra. Da je kompas ozbiljno izgubljen dokaz je i ponovljeno vrijeđanje i omalovažavanje protukandidata Mirsada Hadžikadića, kojem je Bećirović ironično kazao kako neće osvojiti više od nekoliko procenata glasova.