Mahir Mešalić zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH kazao je kako je Čović šef SDP-a i Naše stranke.

„SDP, Naša stranka, Narod i pravda, PDA, Isak, Uzunović itd. su tijesnom većinom upravo isporučili sudiju Ustavnog suda BiH Čoviću i Dodiku, čovjeka bez ikakvog sudskog iskustva osim reference da je bio na listi sa Čovićem i Krišto“, kazao je Mešalić nakon dramatične sjednice koja je okončana jutros oko 1 sat i 30 minutata dodao:

„Glasao sam protiv i borio sam se da sudija Ustavnog suda BiH bude kompetentan i izabran a ne nametnut kršenjem Ustava FBiH i Poslovnika. Savjest mi je čista, sve sam uradio što je u mojoj moći. Očito da je Dragan Čović šef zastupnicima SDP-a i Naše stranke te mnogo važniji od potpredsjednika SDP-a i člana Predsjedništva BiH gospodina Denisa Bećirovića“.

- Ovi “Trojkaši” su spremni isporučiti sve Draganu Čoviću za mrvice vlasti, što se sad već jasno pokazuje. Nije mi drago što sam bio u pravu jer ovo su loša rješenja za Bosnu i Hercegovinu. Iako su koje kolege Damir Mašić i Aner Žuljević iz SDP-a lagali građane i medije kako oni nisu za imenovanje Marina Vukoje, nelegalnom smjenom Dajane Čolić iz DF-a i imenovanjem Petra Galića iz HDZ-a u Komisiji za izbor i imenovanje otvorili su put imenovanju Vukoje. Mislim da im ovu izdaju građani ne bi trebali oprostiti, jer su ovim pokazali da biraju etnički umjesto građanski. Ono što je najstrašnije da je Trojka predvođena Nikšićem potpuno svjesna posljedica imenovanja Čovićevog Vukoje i to u jeku napada Dodika i Čovića na instituciju Ustavnog suda BiH, kazao je Mešalić prenosi Politicki.ba.

Zastupnica SDA Jasmina Biščević Tokić je sinoć upozprila da „ako izaberete Marina Vukoju, ići ćemo do Strasbourga! Pošto se kolega Bošković često meni obraća u muškom rodu, možda imam malo više hrabrosti nego pola muškaraca iz vašeg dijela Parlamenta“, rekla Biščević Tokić.