Puna su mu usta izraza poštovanja prema integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine, puna su mu usta Bošnjaka kojima poručuje da im ne želi zlo, da želi saradnju i zajedništvo i pomirenje...

Gospodin predsjednik, kako mu tepa Senad Hadžifejzović, bez sumnje pritom laže, obmanjuje, zamajava.

Naime, predsjedniku Srbije je itekako poznat državnički protokol, a unutar njega važnost državnih simbola. Dakle, čak nije potrebno ulaziti u analizu bezbroj subverzivnih (i vidljivih i nevidljivih) političkih poteza koje Aleksandar Vučić i njegov kvisling Milorad Dodik provode na štetu Bosne i Hercegovine, jer ono što Vučić misli o državi Bosni i Hercegovini govori njegov odnos prema njenoj zastavi. Dovoljno će biti opaziti da se ne poštuju osnove, temeljni državni simbol, ZASTAVA BOSNE I HERCEGOVINE, koje danas nije bilo na vidiku.

Naime, delegacija Republike Srbije, predvođena predsjednikom države Aleksandrom Vučićem, stigla je jutros u Banjaluku u posjetu bosanskohercegovačkom entitetu Republika srpska. Zastave Bosne i Hercegovine nije bilo ni na vidiku.

Pored Vučića u delegaciji Srbije su i predsjednik Narodne skupštine Ivica Dačić, predsjednica Vlade Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vućić se potom sastao sa predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović i predsjedavajućim i srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom. Zastave Bosne i Hercegovine nije bilo ni na vidiku.

Naravno, Vučić će reći da je to pitanje domaćina, dakle Milorada Dodika, reći će da nije on taj koji određuje protokol jer je gost. Kao i uvijek, bijedne izlike ustvari su prozreta igra dobrog i lošeg milicionera kojega neprestano provode Dodik i Vučić.

Vučiću je danas je u Banjaluci na svečanoj akademiji povodom 22. aprila, Dana grada Banjaluke, uručen i "Ključ grada" sa poveljom "Počasni građanin grada Banjaluke".

"Od danas i ja sam Banjalučanin", kazao je Vučić nakon prijema priznanja.

Odluku o dodjeli ovog priznanja Vučiću donijela je Skupština grada, a u obrazloženju se navodi da se priznanje dodjeljuje kao znak zahvalnosti stanovnika Banjaluke za donacije i projekte koji su završeni ili u fazi realizacije, a za koje su zaslužni Aleksandar Vučić i Republika Srbija. Priznanje je Vučiću uručio je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada.

Naravno, zastave Bosne i Hercegovine ponovo nije bilo ni na vidiku.

"Pogotovo danas, kada političari olako barataju strašnim rečima kao što je rat, Banjaluka mora da bude primer, dokaz da ljudi različitih vera i nacija mogu i da žive, da rade zajedno, da umeju da se dogovaraju, poštuju, razumeju i da - što je najvažnije - umeju da stvore zajedničku budućnost bez ratova i krvi, ali niko nama pripadnicima srpskog naroda ne sme i ne može da oduzme pravo da se smatramo jedinstvenim, jednim narodom, da imamo zajedničku kulturu, jezik, pismo i da se time ponosimo", kazao je licemjerni Vučić u gradu koji je centar entiteta nastao na genocidu, na etničkom čišćenju.

Rekao je to Vučić u gradu gdje se ne poštuje država Bosna i Hercegovina, u gradu gdje se donose odluke prema kojim se vrše najteži oblici segregacije i diskriminacije bošnjačkih povratnika.

Rekao je to u gradu u kojem se sanja „mirni razlaz“, u kojemu se svako malo najavljuje razjedinjenje i odvajanje od države. No, budući da Bošnjaci ne mogu i neće dopustiti da im Srbija bude na Darivama Aleksandar Vučić, kojemu nije za vjerovati, u jednoj stvari griješi. Niko olako ne barata strašnim riječima kao što je rat. Barata sa pravom i sa uvjerenjem da je državna zastava Bosne i Hercegovine njen simbol na svakom njenom pedlju.

Tu zastavu, s kojom se Vučić i njegov privjesak Dodik ismijavaju, patriote ove zemlje su spremne braniti svim sredstvima.