Ovaj medij dalje navodi da to znači da se predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ipak odrekao te fotelje, iako je u više navrata proteklih mjeseci tvrdio da će "Srbin biti na čelu diplomatije, odnosno Ministarstva vanjskih poslova BiH". Pravo pitanje je šta je Konaković dao Dodiku kako bi zadovoljio svoje lične ambicije?

Podsjetimo, Konaković prije nekoliko dana boravio u Laktašima gdje se susreo s Dodikom i kako je kasnije kazao, "razgovarao o uspostavi vlasti". I čelnik HDZ-a Dragan Čović je nedavno izjavio kako se uskoro kreće s kadrovskom križaljkom te da je "naša želja da imamo ovoga puta i ministarstvo energije, industrije i rudarstva u Vladi Federacije BiH".

Faktor je jučer objavio kako Čović ustvari želi da se ovo ministarstvo razdvoji, te naprave dva - jedno koje bi pokrivalo samo rudarstvo koje se suočava sa stalnim problemima rudara, štrajkova i ono bi pripalo NiP-u, a energija i industrija Čoviću.

Možda je upravo ovo kockanje sa budućnošću naše zemlje, jer davanje namjenske industrije i proizvodnje struje u ruke Čoviću, jeste kockanje sa budućnošću. Primjer kako to Čović radi jeste Vitezit iz Viteza, kompletnu tehnologiju, mašine i zalihe su Čovićevi kadrovi prebacili u Srbiju, za siću. A Vitezit propada. Još samo da Osmorka Dodiku prepusti Ministarstvo odbrane na državnom nivou i sa Bošnjacima će biti završeno.