Kampanja za lokalne izbore u Mostaru je odavno počela. Tome svjedoči djelovanje Boške Ćavar, nekadašnje članice Naše stranke, koja se u svojoj 74. godini života kandidovala kao “nezavisna” u namjeri da osvoji drugi mandat.

Iako se razišla s Našom strankom i dalje slijedi njihovu doktrinu latentne islamofobije. 

Ovaj put žrtva napada je Sanel Kajan, poznati novinar, nosilac liste Koalicije “Grade moj” (DF, NES, SBiH i PMP), za gradonačelnika Mostara i aktuelni federalni zastupnik DF-a.

“Još prije nekoliko godina blokirao sam Bošku Ćavar na Facebooku, vidjevši na šta je sve spremna, samo da ostane na vijećničkoj poziciji. No, ima i onih koji je prate na društvenim mrežama, pa mi jave da se dotična Ćavar ovih dana bavi mojim likom i djelom. Objavljuje moje fotografije iz Meke i Medine, prikazujući to kao nešto loše?!”, kaže Kajan za "Stav" i dodaje da je "može samo žaliti i ništa više jer nije vrijedna.”

Njen istup dolazi nekoliko dana nakon što je otvoren novi logistički centar Hrvatske pošte Mostra u kojem je učestvovao svećenik Katoličke crkve, što naravno za one poput Boške Ćavar ne bi trebalo predstavljati problem. Naime, problem je postojanje muslimana u Hercegovini jer hadž je obaveza svakog punoljetnog muslimana. Na ovaj način od hadža proizvoditi neku sablazan bilo bi jednako kao da neki Bošnjak širi bauk jer političari iz Boškinog Širokog Brijega krste svoju djecu, jer se vjenčavaju u crkvi i slično.

Naime, i krštenje i vjenčanje u crkvi su sveti sakramenti za katolike, baš kao što je i hadž vjerska obaveza svakog muslimana. No, to ne zanima Bošku Ćavar koja je zadnjih godina postala prepoznatljivo lice na mostarskoj političkoj sceni, zahvaljući Našoj stranci i Irmi Baraliji, ali i zagovoru predsjednika NIP-a Elmedina Konakovića koji se sa njom selfirao te to promovirao kao "sliku u koju stanu i emocija i hemija". 

Šta je emocija Boške Ćavar? Islamofobija i mržnja prema Bošnjacima muslimanima.

Šta je hemija Boške Ćavar? To je već proces kojega možemo imenovati kao "KATOLIČKA INKVIZICIJA"! 

Za njeno ime, od kako je ušla u Gradsko vijeće Mostara, veže se niz, u najmanju ruku, spornih situacija. Od načina na koji je glasala tj. bila suzdržana za izbor gradonačelnika Mostara, preko njenog stava da obori prijedlog Odluke o tome da se na javnim institucijama u Mostaru, kao i unutar njih mogu isticati samo simboli države Bosne i Hercegovine i Grada Mostara. Ovako je Ćavar ponovo, kao i prilikom glasanja o imenovanju gradonačelnika Mostara, svojim suzdržanim glasom, zapravo išla na ruku stavovima HDZ-a, i omogućila isticanje zastava paradržavne tvorevine “HZHB”, križeva i raspela u javnim gradskim institucijama.

Ćavar je prije ulaska u politiku jasno znala šta želi, a zbog loše procjene njenog “građanskog aktivizma” Naša stranka je u Hercegovini otišla u “stečaj”. To Bošku Ćavar, vjerujemo, nimalo ne smeta jer ona je od samog početka bila igrač samo jedne stranke - HDZ-a BiH!