“Prvo su stavili pod kontrolu medije. Zatim su blokirali državne institucije. Pa su okupirali najveće kantone. Osvojili neke opštine.

Jedino Vladu Federacije ne mogu da obore. Pokušali su sve i još uvijek pokušavaju.

Združenim snagama, unutrašnjim i vanjskim, lokalnim i svjetskim pritiscima, omalovažavanjima, montiranim medijskim procesima, privođenjem premijera i direktora Obavještajno-sigurnosne agencije, cjelovremenskim sudskim procesima, medijskom kampanjom, lažima i ucjenama, bez četiri ministara, premijer Fadil Novalić trebao je da poklekne i da ostanemo bez Federalne Vlade da bi njeno ponovno formiranje bilo ucjenjeno izbornim zakonom. Neformiranjem nove Vlade sve bi stalo u Federaciji i krenuo bi raspad države.

Pošto opšta agresija na Ustav u miru, slično kao što je bila na teritoriju u ratu, ne daje željene rezultate, sada se pokušava i sa ‘tajnim’ oružjem zvanim Latić, usmjerenim na lik i djelo Alije Izetbegovića, koje je ugrađeno u same temelje poslijeratne državnosti jedine nam domovine.

Nije bitno oružje kojim se djeluje nego onaj koji to oružje upotrebljava. U ovom slučaju je to novinar, urednik i vlasnik Senad Hadžifejzović. Za razliku od stalnog prekidanja i upadanja u riječ u razgovoru sa gospodinom dr. Harisom Silajdžićem u nekoj od prijašnjih emisija, sa pjesnikom Latićem je zanijemio i pustio ga da puca na državu i prvog predsjednika iste, svim i svakakvim lažima baš kao četnici sa brda u ratu iz svih i svakakvih oružja.

To što je Senad Hadžifejzović sebe uvjerio da je jedina borba za državu BiH u pljuvanju po prezimenu Izetbegović, bilo da je ispred ime Alija ili Bakir, ne amnestira ga od odgovornosti u konstantnim neprijateljskim pokušajima rušenja iste.

U protivnom možda je i Fikret Abdić uvjerio sebe da je put kojim je pošao 1992 god. jedini ispravni put za Bošnjake i cijelu BiH. Rezultat njegovog uvjerenja nam je nažalost poznat. Rezultat Hadžifejs uvjerenja ćemo tek možda spoznat”, napisao je Kapidžić.