Kantonalna organizacija SDA Sarajevo uputila je poziv SBiH-u i DF-u za početak razgovora o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Kantonu Sarajevo. Kako je navedeno, sastanak delegacija će biti održan 15. aprila u prostorijama KO SDA Sarajevo.

Demokratska fronta prisustvovat će sastanku čelnika kantonalnih organizacija Stranke demokratske akcije i Stranke za Bosnu i Hercegovinu, potvrdio je Albin Zuhrić.

Kako je kazao za Politicki.ba, on nije sklon davanju novom bloku naziva "Trojka 2".

"Ne znam šta je 'Trojka 2', dovoljna je ovoj državi ova jedna Trojku, i nju će jedva preživjeti. Umjesto još Trojki, nama je preduslov da pronađemo ljude koji će dobro raditi svoj posao, da nam se općine, poput Centra i Novog Sarajeva, ne nastave raspadati pod načelnicima Trojke", rekao je on.

Predsjednik Kantonalnog vijeća SBiH Almir Bečarević za Patriju je kazao da su dobili poziv i da će učestvovati na tripartitnom sastanku u ponedjeljak 15. aprila.

"Ovo je prvi sastanak ovih stranaka na temu lokalnih izbora. SBiH želi, i zato smo se odazvali ovom pozivu, da vidi moguće pravce djelovanja na lokalnim izborima kroz prizmu moguće saradnje, te da čuje kako o ovoj temi razmišljaju kantonalni odbori SDA i DF", kazao je.

SBiH je izrazio svoj stav da saradnja sa DF-om je saradnja koja bi mogla biti podržana i kroz stranačke organe, a dalji vid saradnje i sa SDA bit će predmet odluka na stranačkim organima nakon sastanaka ovih stranaka u narednom periodu.