Iz palestinskog Ministarstva zdravstva navedeno je da su četiri Palestinca poginula u zračnom napadu koji je Izrael izveo na Jenin, a jedan Palestinac je upucan u glavu kao rezultat otvorene vatre od strane izraelskih vojnika u gradu Al-Bire.

Zabilježeno je da je 27 Palestinaca povrijeđeno, od kojih sedam teže, u izraelskom napadu na Jenin.

Izraelski ratni avioni gađali su stambene objekte u Jeninu s tri projektila.

Nakon zračnog napada, izraelska vojska je izvršila napad na grad uz pomoć oklopnih vojnih vozila i blokirala istoimeni izbjeglički kamp.

Izraelske snage opkolile su kuću koja pripada porodici Zakaria ez-Zebidija, komandanta jednog naoružanog krila pokreta Fatah, rekli su očevici.

Samih Firas Abu Al-Wafa (21) identificiran je kao jedan od ubijenih, javila je palestinska zvanična novinska agencija WAFA.

Opsjedajući kamp s raznih strana tokom racije, izraelski vojnici ometali su kola hitne pomoći u pokušaju evakuacije ranjenika.

Izraelska vojska je navela da je u zračnom napadu na Jenin ciljana "zajednička operativna soba" palestinskih pobunjenika, nazvana "Jenin brigada".

Sa izraelskim napadima na Zapadnoj obali i zračnim napadima na opkoljeni Pojas Gaze, broj ubijenih Palestinaca od početka godine porastao je na 185.